Parfum CHANEL - Coco Mademoiselle - €12|Samys-parfemy

 
 
 

 
 
 
 

CHANEL

S327 Alternatívna vôňa k parfumu

CHANEL - Coco Mademoiselle

Výrobca:CHANEL
Kód produktu:S50327
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Do 24 hodín
Objem: 50ml: 15,00 €
Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Objem: 50ml
S50327
Do 24 hodín 15,00 €
Objem: 100ml
S100327
Do 24 hodín 28,00 €
Objem: 2ml
SV327
Do 24 hodín 1,00 €
Technické parametre:
Tabuľka veľkostí
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 15 bodov.

Dámsky parfém Coco Mademoiselle v sebe ukrýva neskrotenú silu s ohromným nástupom očarujúcej vône. Vyvinutá a na trhu uvedená v roku 2001 získala najprestížnejšie ocenenie v parfumérskej branži, v skrátke FiFi za najlepší dámsky parfém roku o jeden rok neskôr, teda v 2002. Užite si pocit jedinečnosti, zmyselnosti, zvodnosti a šarmu s parfémom Coco Mademoiselle od Chanel. Stanete sa zvodnou, sebavedomou a jedinečnou. Originalita a zážitok sú takisto znakmi kvality. Aj najnáročnejšie ženy kúzelný elixír Coco Mademoiselle zaujme a zanechá príjemný pocit elegancie a jedinečnosti.

Výrazne svieža a energická zmes tropického citrusového ovocia doplnená bergamotom sa prelína s kyticou kvetou tvorenou jazmínom, ružou a ylang ylang a vytvára veľmi prekvapivý a dobrý dojem. Typické hrejivé drevité tóny pačuli a pižma prerážajú jemné sladké tóny vanilky a fazule tonka. Coco Mademoiselle je ideálna voľba pre mladé ženy, milujúce dobrodružstvo a zábavu veľkomesta ale aj pre zrelé dámy do nóbl spoločnosti. Uvoľňujúcu a zvodnú vôňu oceníte najmä v chladnejších zimných mesiacoch. Ukážte svoj sexappeal celému svetu a buďte úchvatná ako samotná Coco Chanel.

 

Hlava:

  • pomaranč
  • mandarínka
  • kvet pomarančovníka
  • bergamot

Srdce:

  • mimóza
  • jazmín
  • turecká ruža
  • ylang ylang

Základ:

  • fazuľa tonka
  • pačuli
  • opoponax
  • vanilka
  • vetiver
  • biele pižmo

 

 

Pomenovanie bergamot vraj pochádza z tureckého jazyka a znamená princova hruška alebo knieža hrušiek. S najväčšou pravdepodobnosťou preto, že sa na hrušku nápadne podobá svojim tvarom. Jedná sa o voňavé ovocie, ktoré farbou pripomína citrón a veľkosťou pomaranč. Pestuje sa najmä v talianskej Kalábrií. Na Pobreží slonoviny ho používajú na výrobu bergamotového oleja a v Turecku z neho robia marmelády. V kozmetickom priemysle je dôležitá svieža citrusová vôňa bergamotky pri výrobe jemných parfumov. Parfuméri ju obľubujú aj ako stabilizátor parfému. Extrakt sa získava lisovaním. Bergamotové silice sú tiež dôležitým základom chute a vône čaju Earl Grey.

Biele kvety jazmínu tvoria základ pre výrobu jedného z najdôležitejších éterických olejov. Na kvetiny sa začínajú objavovať v máji a júni. Vyrastajú na krátkych bočných výhonkoch. Sú žltej farby a kvety dorastajú do veľkosti približne jedného centimetra. Neslúži len na skrášlenie okennej parapety alebo záhradky, alebo jeho využitie je veľmi dôležité aj v kozmetickom priemysle. Stačí maličké množstvo tohto extraktu veľmi výraznej arómy a jemné vône dosiahnu energiu a hladkosť, ktoré sú pre parfém tak dôležité. Jazmín pochádza k Egypta a na svete existuje viac ako dvesto rôznych odrôd. V súčasnosti sa ho najviac pestuje vo Francúzsku a jeden kilogram extraktu jazmínu má hodnotu niekoľko tisíc Eur. Na získanie jedného kilogramu éterického oleja treba nazbierať minimálne šesťtisíc kilogramov bielych kvetov jazmínu. Kvetiny sa musia zbierať pred svitaním, v opačnom prípade by stratili až 20% svojej vône. Kvety sa zbierajú výlučne ručne.

Fazuľa tonka pochádza z Južnej Ameriky a jej semená sú čiernej farby a jej povrch je vráskavý. Je častou súčasťou mnohých parfémov, no používa sa aj v ostatných kozmetických výrobkoch kvôli svojej špecifickej aróme. Jej aróma je ostrejšia a pripomína trochu vôňu mandlí. Jej vôňa je veľmi intenzívna preto ju treba používať v správnych množstvách. Aróma sa najviac uvoľňuje po jej nastrúhaní. Ako korenie je veľmi obľúbená v gastronómií, napríklad aj pri príprave dezertov. Jej aróma môže líšiť aj podľa toho či je použitá v teplých alebo studených pokrmoch.

Pačuli je tropická bylina s malými ružovo bielymi kvetmi. Jej vôňa je veľmi silná a preto sa už stovky rokov používa pri výrobe parfémov. Extrakt sa získava z fermentovaných listov rastliny . Parfuméri používajú pačuli nielen ako stabilizátor ale parfému dodá zvláštny exotický nádych a tón. Vytváranie orientálnych a exotických vôni by sa bez nej určite neobišlo. Jej vôňa pripomína zmes vlhkého balzamového dreva a železa. Všetko však spolu pôsobí sladko a bylinkovo. Pestuje sa najmä v Indonézií.

Pižmo alebo mošus je veľmi prenikavá a páchnuca látka, ktorá sa štruktúrou podobá feromónu. Dá sa zaobstarať z podkožného vaku samca kabara pižmového žijúceho v strednej Ázií.  Používajú ho na označovanie svojho územia. Údajne sa jedná o afrodiziakum a preto sa stalo obľúbeným doplnkom v mnohých výrobkoch. Parfuméri ho využívajú kvôli jeho schopnosti dodať vôni prenikavé, mäkké a zmyselné tóny, ktoré dokážu vyvíjanú vôňu zaobliť.  Používa sa tiež ako fixátor k predlženiu trvanlivosti vône parfémov. Samozrejme v dnešnej modernej a technicky vyspelej dobe vieme tento výťažok získavať synteticky.