Parfum DOLCE & GABBANA - Light Blue - €12|Samys-parfemy

 
 
 

 
 
 
 

DOLCE & GABBANA

DOLCE & GABBANA - Light Blue
zväčšiť obrázok
NovinkyDámske
S344 Alternatívna vôňa k parfumu

DOLCE & GABBANA - Light Blue

Výrobca:DOLCE & GABBANA
Kód produktu:S50344
Dodacia lehota
Na sklade (Objem: 50ml): 6
Dodacia lehota: Do 24 hodín
Objem: 50ml: 15,00 €
Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Objem: 50ml
S50344
Do 24 hodín 15,00 €
Objem: 100ml
S100344
Do 24 hodín 28,00 €
Objem: 2ml
SV344
Do 24 hodín 1,00 €
Technické parametre:
Tabuľka veľkostí
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 15 bodov.

Dámsky parfém Light Blue od Dolce & Gabbana je pre nežné pohlavie na regáloch parfumérií k dispozícií už niekoľko rokov. Nabite svoje baterky energiou a užívajte si radosti, ktoré ponúka len život. Každému dobrodružstvu, ktoré Vám príde do cesty určite povedzte áno. Light Blue je energická, iskrivá a neodolateľná ako ranná prechádzka po pláži. Svieži ranný vánok hladí Vašu pokožku ako parfém. Azúrovo modrá obloha bez jediného mráčika Vás napĺňa šťastím, adrenalínom a pozitívnym myslením urobiť niečo výnimočné práve tu a práve teraz. Light Blue si jednoznačne zamilujete ako mnoho iných žien na celom svete.

V jedinečnej kvetinovo ovocnej vôni Light Blue prevládajú najmä arómy šťavnatého jablka a sviežich citrusov. Na konci si určite všimnete aj nádhernú drevitú vôňu pižma, ambry a cédru. Light Blue tak ovocnými tónmi dokáže osviežiť nielen telo ale aj dušu, ako dotyk jemného morského prílivu na vašich nohách pri prechádzke na pláži počas horúcej letnej noci.

 

Hlava:

  • jablko
  • céder
  • zvonček
  • sicílsky citrón

Srdce:

  • biela ruža
  • bambus
  • jazmín

Základ:

  • ambra
  • pižmo
  • céder

 

 

Céder, ktorý patrí medzi ihličnaté stromy rastie v pohoriach Himalájí a oblastiach Stredozemného mora. Bežne dorastá do dĺžky cez 20 metrov a môže sa dožiť aj 1000 rokov. Rastie v nadmorských výškach 1400 až 2500 m. n. m. Olej získaný z cédrového dreva je jednou z najstarších prísad používaných v kozmetickom priemysle. Má výraznú drevitú, korenistú, živicovú vôňu. Používa sa ako základný tón mnohých známych obľúbených parfémov. Nesmie chýbať vo výbave žiadneho parfuméra.

Biele kvety jazmínu tvoria základ pre výrobu jedného z najdôležitejších éterických olejov. Na kvetiny sa začínajú objavovať v máji a júni. Vyrastajú na krátkych bočných výhonkoch. Sú žltej farby a kvety dorastajú do veľkosti približne jedného centimetra. Neslúži len na skrášlenie okennej parapety alebo záhradky, alebo jeho využitie je veľmi dôležité aj v kozmetickom priemysle. Stačí maličké množstvo tohto extraktu veľmi výraznej arómy a jemné vône dosiahnu energiu a hladkosť, ktoré sú pre parfém tak dôležité. Jazmín pochádza k Egypta a na svete existuje viac ako dvesto rôznych odrôd. V súčasnosti sa ho najviac pestuje vo Francúzsku a jeden kilogram extraktu jazmínu má hodnotu niekoľko tisíc Eur. Na získanie jedného kilogramu éterického oleja treba nazbierať minimálne šesťtisíc kilogramov bielych kvetov jazmínu. Kvetiny sa musia zbierať pred svitaním, v opačnom prípade by stratili až 20% svojej vône. Kvety sa zbierajú výlučne ručne.

Ambru považujú parfuméri za jeden z najlepších stabilizátor parfémov. Jej pôvod Vás však veľmi neočarí. Vyskytuje sa v tropických oceánoch na hladine vody ako čierne, voskovité a lepkavé kusy nestrávených zvyškov obsahu veľrybieho žalúdka. Čerstvá ambra nepríjemne zapácha, ale čím je staršia mení svoju arómu na príjemnú a zemitú. Mení sa tiež jej farba zo šedosivej až čiernej na zlatožltú až jantárovú. Dôležitá je však jeho účinok v parfémoch a tiež skutočnosť , že dnes sa vyrába výlučne synteticky v laboratóriách. No aj napriek tomu je vysoko oceňovaná a má veľkú hodnotu.

Pižmo alebo mošus je veľmi prenikavá a páchnuca látka, ktorá sa štruktúrou podobá feromónu. Dá sa zaobstarať z podkožného vaku samca kabara pižmového žijúceho v strednej Ázií.  Používajú ho na označovanie svojho územia. Údajne sa jedná o afrodiziakum a preto sa stalo obľúbeným doplnkom v mnohých výrobkoch. Parfuméri ho využívajú kvôli jeho schopnosti dodať vôni prenikavé, mäkké a zmyselné tóny, ktoré dokážu vyvíjanú vôňu zaobliť.  Používa sa tiež ako fixátor k predlženiu trvanlivosti vône parfémov. Samozrejme v dnešnej modernej a technicky vyspelej dobe vieme tento výťažok získavať synteticky.