Parfum DOLCE & GABBANA - The - €12|Samys-parfemy

 
 
 

 
 
 
 

DOLCE & GABBANA

S346 Alternatívna vôňa k parfumu

DOLCE & GABBANA - The One

Výrobca:DOLCE & GABBANA
Kód produktu:S50346
Dodacia lehota
Na sklade (Objem: 50ml): 6
Dodacia lehota: Do 24 hodín
Objem: 50ml: 15,00 €
Zvoľte variant:
NázovDostupnosťCenaKúpiť
Objem: 50ml
S50346
Do 24 hodín 15,00 €
Objem: 100ml
S100346
Do 24 hodín 28,00 €
Objem: 2ml
SV346
Do 24 hodín 1,00 €
Technické parametre:
Tabuľka veľkostí
:
Nákupom tohto produktu získate kredit vo výške 15 bodov.

Dámsky parfém The One od Dolce & Gabbana je tým správnym elixírom pre každú ženskú romantickú dušu. Škaredé káčatko sa stane zmyselnou a nespútanou bohyňou, ktorá vie čo od života chce. Zahoďte starosti za hlavu a choďte za svojim cieľom. The One Vás spraví hviezdou pri každej príležitosti a muži Vám budú ležať pri nohách. Unikátna vôňa The One spraví aj z Vás unikátnu ženu číslo jeden.

Orientálna svieža vôňa Vás očarí nádhernou kombináciou šťavnatej mandarínky, liči, broskyne a slivky. Tóny kvetov ľalie, jazmínu a konvalinky zjemňujú zamatovo hrejinév pižmo, ambra a vetiver. Špeciálna a výrazná kombinácia jedinečných ingrediencií si získala srdcia miliónov žien po celom svete. Svojim kúzlom očarila množstvo typov žien rôznych vekových kategórií. Staňte sa jednou z nich.

 

Hlava:

  • liči
  • mandarínka
  • broskyňa
  • bergamot

Srdce:

  • ľalia
  • slivka
  • jazmín
  • konvalinka

Základ:

  • ambra
  • pižmo
  • vanilka
  • vetiver

 

 

Pomenovanie bergamot vraj pochádza z tureckého jazyka a znamená princova hruška alebo knieža hrušiek. S najväčšou pravdepodobnosťou preto, že sa na hrušku nápadne podobá svojim tvarom. Jedná sa o voňavé ovocie, ktoré farbou pripomína citrón a veľkosťou pomaranč. Pestuje sa najmä v talianskej Kalábrií. Na Pobreží slonoviny ho používajú na výrobu bergamotového oleja a v Turecku z neho robia marmelády. V kozmetickom priemysle je dôležitá svieža citrusová vôňa bergamotky pri výrobe jemných parfumov. Parfuméri ju obľubujú aj ako stabilizátor parfému. Extrakt sa získava lisovaním. Bergamotové silice sú tiež dôležitým základom chute a vône čaju Earl Grey.

Biele kvety jazmínu tvoria základ pre výrobu jedného z najdôležitejších éterických olejov. Na kvetiny sa začínajú objavovať v máji a júni. Vyrastajú na krátkych bočných výhonkoch. Sú žltej farby a kvety dorastajú do veľkosti približne jedného centimetra. Neslúži len na skrášlenie okennej parapety alebo záhradky, alebo jeho využitie je veľmi dôležité aj v kozmetickom priemysle. Stačí maličké množstvo tohto extraktu veľmi výraznej arómy a jemné vône dosiahnu energiu a hladkosť, ktoré sú pre parfém tak dôležité. Jazmín pochádza k Egypta a na svete existuje viac ako dvesto rôznych odrôd. V súčasnosti sa ho najviac pestuje vo Francúzsku a jeden kilogram extraktu jazmínu má hodnotu niekoľko tisíc Eur. Na získanie jedného kilogramu éterického oleja treba nazbierať minimálne šesťtisíc kilogramov bielych kvetov jazmínu. Kvetiny sa musia zbierať pred svitaním, v opačnom prípade by stratili až 20% svojej vône. Kvety sa zbierajú výlučne ručne.

Ambru považujú parfuméri za jeden z najlepších stabilizátor parfémov. Jej pôvod Vás však veľmi neočarí. Vyskytuje sa v tropických oceánoch na hladine vody ako čierne, voskovité a lepkavé kusy nestrávených zvyškov obsahu veľrybieho žalúdka. Čerstvá ambra nepríjemne zapácha, ale čím je staršia mení svoju arómu na príjemnú a zemitú. Mení sa tiež jej farba zo šedosivej až čiernej na zlatožltú až jantárovú. Dôležitá je však jeho účinok v parfémoch a tiež skutočnosť , že dnes sa vyrába výlučne synteticky v laboratóriách. No aj napriek tomu je vysoko oceňovaná a má veľkú hodnotu.

Pižmo alebo mošus je veľmi prenikavá a páchnuca látka, ktorá sa štruktúrou podobá feromónu. Dá sa zaobstarať z podkožného vaku samca kabara pižmového žijúceho v strednej Ázií.  Používajú ho na označovanie svojho územia. Údajne sa jedná o afrodiziakum a preto sa stalo obľúbeným doplnkom v mnohých výrobkoch. Parfuméri ho využívajú kvôli jeho schopnosti dodať vôni prenikavé, mäkké a zmyselné tóny, ktoré dokážu vyvíjanú vôňu zaobliť.  Používa sa tiež ako fixátor k predlženiu trvanlivosti vône parfémov. Samozrejme v dnešnej modernej a technicky vyspelej dobe vieme tento výťažok získavať synteticky.

Vanilka je aromatické korenie a má svoj pôvod na Madagaskare. Nepoužíva sa len na prípravu sladkých jedál a nápojov ale aj v kozmetickom priemysle. Na výrobu extraktov sa využívajú jej plody alebo semená z vanilkových strukov. Najdôležitejšou látkou je vanilín, ktorý má príjemnú vôňu a sladkú chuť. V prírodnom stave obsahuje aj mnoho ďalších organických a aromatických látok. V syntetickej podobe je jej aróma menej lahodnejšia a viac ostrejšia. Jej výťažky dodávajú najmä kvetinovým alebo jantárovým vôňam hĺbku a plnosť. Parfuméri obľubujú takisto veľkú vytrvalosť vône, ktorú vanilka poskytuje.